Er lag nog een venkel, die zijn beste tijd gehad begon te hebben. Eigenlijk ook onaardig van mij dat ik die nog niet uit de groentela bevrijd had. Dus hup, venkel op de snijplank, oven aan en gaan. De venkel diende vandaag als bijgerecht bij een maaltijd die verder bestond uit vis (ook uit de oven, recept komt binnenkort) en aardappelpuree. De intense smaak die de venkel van deze bereiding krijgt, valt zeker ook in de smaak bij vleeseters en zodoende zou het ook een goed bijgerecht zijn bij bijvoorbeeld een barbecue of gegrilde koteletjes.
Duur: 30 minuten + voorverwarmingstijd oven
Ingrediënten (als bijgerecht voor 2 personen):
1 venkelknol
limoen- of citroensap
peper
zout
olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Verwijder de steeltjes van de venkelknol.
Zet de knol rechtop op je snijplank.
Snij de knol in 8 parten. Verwijder pas ná het snijden de onderste harde puntjes van de knol.
Verdeel de parten over de ovenschaal.
Bestrooi met peper en zout en besprenkel royaal met olijfolie.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en je hebt 30 minuten lang de tijd om andere dingen te doen!
Nadat je de geroosterde venkel uit de oven hebt gehaald (het kan een beetje donker zijn geworden, dit is niet erg maar juist lekker!), besprenkel je deze met citroen- of limoensap naar smaak.
Klaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Heb jij er nog wat over te zeggen? Deel het hier!