6.8.14

&zo: Fusilli met paprikatomatensaus


Zin in een heerlijke pastasaus die maar weinig ingrediƫnten nodig heeft en nauwelijks kitchen skills vereist? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Ingrediƫnten:
200 gram volkoren fusilli
2 teentjes knoflook in dunne plakjes
1 rode ui in dunne halve ringen
1,5 gele paprika in grove stukken gesneden
1 pot of pak tomatenbasis met basilicum (ik gebruikte vandaag de sugo basilicum van Albert Heijn)
Zout
Peper
Snufje suiker
Olijfolie

Duur: 20-30 minuten
Bereiding:
Breng het water voor de pasta aan de kook en kook de fusilli beetgaar.
Snij ondertussen de knoflook en ui volgens plan.
Zet een kookpan met iets dikkere bodem op het vuur en bedek met een laagje olijfolie. Laat de olie warm worden.
Fruit de knoflook en ui rustig in de pan.
Snij ondertussen de paprika in grove stukken.
Voeg de paprika toe aan de knoflook en ui en laat het geheel met deksel op de pan ongeveer 5-10 minuten pruttelen.
Doe de tomatenbasis erbij en laat alles op laag vuur een minuut of 10 doorpruttelen.
Gooi (met beleid) de saus in de blender en pureer tot er een semi-glad mengsel ontstaat.
Doe de saus terug in de pan, op laag vuur, en proef of er toevoegingen nodig zijn zoals zout, peper en eventueel een klein beetje suiker om het zurige van de tomaat in balans te brengen.
Serveer met een paar stukjes mozzarella eroverheen.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb jij er nog wat over te zeggen? Deel het hier!